категорії: кіно новина

Люблінські фестивалі кіно для українських режисерів


 Кінофестиваль короткометражних фільмів  «Filmy Dobrze Zakręcone»

Польща, Люблін, 23-24 жовтня 2009.

Назва фестивалю в перекладі означає «фільми добре.. zakręcony»! Відповідника в українській мові ми не знайшли, тож «zakręcony» з польської – той, що створює сильне враження, шалений, несамовитий.

Подавати на фестиваль можна анімацію, документальне та художнє кіно або інші жанри. Фільми можуть бути зняті за допомогою камери, фотоапарату, мобільного телефону, зроблені на комп’ютері, зрештою, за допомогою кольорового олівця або чогось іншого. Однак, вони мають відповідати єдиний умові:  мусять бути добре закренчоні! J

А отже, якщо вважаєш, що твій фільм є таким (див. тлумачення вище), присилай заявку на  вказану електронну адресу з написом «Filmy Dobrze Zakręcone», а ми його покажемо! На наш ризик та за наш кошт.

Максимальна тривалість фільму – до 20 хв.

Детальніша інформація:

n&id=8&Itemid=7

 

***

Кінофестиваль"Pełny Metraż" / «Повний метр»

17-22 листопада 2009, Люблін, Польща. 

 

Єдиний в Польщі фестиваль, присвячений виключно художнім повнометражним, незалежним фільмам. Такі фільми є особливим явищем, їх мистецький та смисловий рівень увесь час зростає. Зняті фанатами, вони з’являються завдяки первинній потребі виразитися, а також через прагнення творити кіно, а не з причин комерційних. Ці твори зроблені на оригінальні, власні сценарії, завдяки чому стають справжнім і важливим голосом покоління молодих людей.

 

Ми віримо, що повний метр схиляє авторів до осмисленого висловлення на дійсно важливі теми. А перебірлива публіка примушує до правдивого,  зосереджуючись на думці та посланню фільму.

Звідси і задум створення місця, де можна запрезентувати роботи публіці так, щоб автор міг в комфортних умовах «зустрітися» з глядачем. Маємо надію, що таким місцем є власне польський фестиваль «Повний метр».

 

Як і попередній фестиваль, він буде мати характер конкурсу з нагородою для найкращого фільму – «Мультимедія польська 2009». Запрошуємо подати свої роботи!

 

Детальніша інформація тут: d=15&Itemid=7

Якщо фільм ввійде шорт листа, автора буде запрошено до презентації та зустрічі на фестивалі!

Kinoteatr Projekt
Centrum Kultury w Lublinie

ul. Peowiaków 12, 20-007 Lublin

POLAND

www.kinoteatrprojekt.pl

kinoteatrprojekt@o2.pl